۱۵ مطلب در دی ۱۳۹۸ ثبت شده است

روش تولید قند

روش تولید قند

قند به دو روش زیر تولید می گردد:

1- قند حبه:

نخست شکر،کمی آسیاب شده و با افزدن بخارآب به آن در قالب های مخصوص پرس و بصورت مکعب درمیآید تا پس از عبور از تونل خشک کن بسته بندی گردد (متاسفانه در مواردی از ماده بلانکیت جهت سفید کردن قند استفاده می گردد که برای سلامت افراد به شدت مضر و باعث جذب بیشتر قند خون و در نهایت دیابت و همچنین بروز اختلال در دستگاه گوارش با تاثیر بر پرزهای معده و روده و زمینه‌ساز سرطان‌های گوارشی، بروز برخی اختلالات استنشاقی، پوستی و چشمی می گردد).

2- قند کله:

به دوگونه پخت و پرس تولید شود.

 

الف: قند کله به روش پخت (سنتی): در این روش در مرحله پخت یا آماده شدن چاشنی ابتدا برای جوشیدن محلول آب شکر، محلول در معرض حرارت زیاد و مستقیم قرار میگرد که این عمل باعث زرد شدن چاشنی می گردد که متاسفانه معمولا تولید کنندگان این نوع قند جهت سفید شدن قند ، مقداری بلانکیت به چاشنی اضافه می کنند که برای انسان بسیار مضر است و باعث جذب بیشتر قند خون می گردد که در نهایت دیابت را به همراه خواهد داشت، پس از این مرحله چاشین داخل قالب های مخروطی شکل ریخته شده و در دستگاه سانتریفوژ قرار میگیرد تا شیره های اضافی آن خارج گردیده و پس از آن جهت خشک شدن داخل گرم خانه میشود تا قند خشک گردیده و آماده مصرف گردد.

ب: قند کله به روش پرس: این قندها که همان قندحبه است مستقیما از شکر خالص تولید می شود. شکر را ابتدا پودر کرده و با افزودن بخارآب ، داخل قالب هایی از جنس تفلون و بشکل مخروط (شبیه قندکله)پرس میکنند. قند کله پرس شده پس از خروج از قالب داخل گرمخانه برای خشک شدن قرار میگیرد. سطح انتهایی این قندها کاملا صاف میباشد، درصورتی که در قندکله تولید شده بروش پخت بعلت سانتریفیوژ شدن و خروج شیره قند،کمی تورفتگی دارد. از طرفی طعم قندکله پرسی همان طعم شکر بوده و باخوردن و مقایسه طعم به راحتی می توان آنرا از قندکله پخت شده تمیز داد. این قند معمولا از قندکله پخت شده تیره تر می باشد.قندکله پرس شده را پس از خشک شدن خردکرده و بعنوان قند شکسته در بازار عرضه میکنند. (متاسفانه در مواردی از ماده بلانکیت جهت سفید کردن قند استفاده می گردد که برای سلامت افراد به شدت مضر و باعث جذب بیشتر قند خون و در نهایت دیابت و همچنین بروز اختلال در دستگاه گوارش با تاثیر بر پرزهای معده و روده و زمینه‌ساز سرطان‌های گوارشی، بروز برخی اختلالات استنشاقی، پوستی و چشمی می گردد).

روش تولید قند کله شکسته دلوین:

قند دلوین به روش پخت تهیه می گردد و تفاوت اصلی آن در مرحله پخت یا آماده شدن چاشنی آن است در این روش نخست محلول آب شکر چند مرحله فیلتر شده(یازده مرحله) و آنگاه پخت در محیط خلاء انجام میگیرد بنابراین چاشنی در درجه حرارت پایین تر(حدود 80 درجه سانتیگراد) آماده و در قالبهای آلمینیومی مخروطی شکل تخلیه می شود. در این روش چون چاشنی در درجه حرارت پایین تر آماده شده، رنگ آن تغییر نکرده و سفید (همرنگ شکر استفاده شده) باقی میماند.

علاوه بر این با فیلتر شدن محلول آب و شکر، کوچکترین ناخالصی از آن جدا شده و چاشنی کاملاً تمیز وارد قالب میشود. پس از کمی سرد و سفت شدن چاشنی، جهت خارج کردن شیره از داخل قند و ایجاد حالت اسفنجی، قالبهای قند را داخل دستگاه سانتریفوژ گذاشته و با استفاده از نیروی گریز از مرکز، شیره سفید رنگ از سر کله قند خارج می گردد در این صورت ثابت بودن سرعت، با افزایش مدت زمان چرخش سانتریفیوژ، مقدار بیشتری شیره خارج و قند اسفنجی تر می شود تا هم زودتر خشک شده و هم دارای قابلیت استفاده بهتر بخصوص برای صرف چای باشد. پس از سانتریفیوژ، قند کله از قالب ها خارج و جهت خشک شدن داخل گرم خانه می شود.

درجه حرارت گرم خانه و زمان نگهداری قندها، ارتباط مستقیمی با هم داشته و معمولا درجه حرارت بین 60 تا 80 درجه بوده و زمان نگهداری از 12 تا 20 ساعت متغیر است در این حالت قند تقریباً خشک شده و پوسته آن نیز زرد نمی گردد، قند کله تولید شده به این روش دارای طعم و مزه بهتر بوده و معمولاً شیرین تر است و طبع ایرانی بیشتر آن را می‌پسندد (ما در مراحل تولید از هیچگونه موادی افزودنی مانند بلانکیت و غیره استفاده نمی کنیم) در آخر نیز توسط دستگاههای اتوماتیک قند کله خرد شده و در بسته بندی های مختلف بسته بندی میگردد. لازم به ذکر است کلیه مراحل تولید بصورت کاملاً مکانیزه و بهداشتی انجام می‌پذیرد.

قند بسته بندی   

شکر بسته بندی

خرید قند بسته بندی

خرید شکر بسته بندی

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
hasty safary

پرستار سالمند و ارتباط با والدین سالمند:

پرستار سالمند و ارتباط با والدین سالمند:

با افراد سالمند صحبت کردن در مورد شرایط زندگی آنها و همچنین قبولاندن آنان به نیازشان به تغییر راحت نیست. ارتباط برقرار کردن با سالمند بسته به میزان صمیمیت با والدین سالمند تفاوت دارد و همچنین این رابطه به شرایط جسمانی، روحی و احساسی والدین بستگی دارد. از این رو پرستار سالمند باید روش های ارتباطی با فرد سالمند را به خوبی بشناسد. بسیاری از افراد به خاطر جلوگیری از بحث و دلخوری که امکان دارد اتفاق بیافتد از صحبت در مورد چنین موضوعاتی صرف نظر می کنند در صورتی که صحبت با والدین سالمند با آرامش و مهربانی در مورد آرزوها، توانایی ها و گزینه هایی که در آینده دارند می تواند موجب تصمیم گیری بهتر و آرامش خاطر آنها شود.

بهتر است صحبت ها در هنگامی که والدین توانایی انتخاب دارند و در شرایط جسمانی بهتری هستند صورت بگیرد تا تصمیمی عاقلانه نسبت به آینده والدین گرفته شود، خواه این تصمیم منجر به رفتن به خانه سالمندان و یا مراقبت از سالمند درمنزل باشد.

برای صحبت بهتر با والدین سالمند و همچنین به کارگیری مؤثر پرستار در زیر توصیه هایی ارائه شده است:

  • به والدین سالمند اطمینان بدهید که برای رفع مشکلاتشان به آنان کمک می کنید و احساسات خودتان را با آنها در میان بگذارد. به سالمند این اطمینان را بدهید که رفتن به خانه سالمند و یا استخدام پرستار به معنی قطع ارتباط شما با آنان نیست.
  • به سالمند کمک کنید تا با تغییراتی که پیش آمده سازگار باشد و با شرایط جدید کنار بیاید. پرستار سالمند باید توانایی تطبیق با سالمند شما را داشته باشد.
  • به نیازها و شرایط خود توجه کنید و صادقانه با والدین خود در مورد مقدار زمان و انرژی که در توان دارید صحبت کنید.
  • به آن ها کمک کنید تا آنجا که ممکن است خود کنترل تصمیماتی را که می گیرند دردست بگیرند و به انتخاب آن ها تا جایی که ممکن است احترام بگذارید. اگر مورد نظرشان پرستار سالمند است حتی المقدور از پرستار سالمند استفاده کنید

اگر این صحبت های پرستار موثر واقع نشد و واکنش مناسبی از سوی والدین دریافت نگردید بهترین راه این است که آنها را تشویق کنید با مؤسسه مهرگان تماس حاصل گرفته و از نظریات کارشناسان موسسه بهره مند شوند.

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
hasty safary

پرستار کودک بیمار کم آبی بدن

پرستار کودک بیمار کم آبی بدن

علت کم آبی در بدن کودک چیست؟

پرستار کودک دلیل  کمبود آب بدن ،  را گاهی اوقات  مقدار از دست رفتن آب و نمک در بدن می داند. این اتفاق می تواند زمانی رخ دهد که کودک دچار تب، اسهال، یا استفراغ است، یا از طریق انجام ورزش های طولانی مدت با تعرق بالا دچار این عارضه شود. بعضی از بیماری ‌ها می توانند نوشیدن مایعات را برای کودک دشوار کنند.

اگر کودکان نتوانند مایعاتی را که از دست رفته جایگزین کنند، دچار بیماری دهیدراسیون یا کم آبی می‌شوند.

علائم و نشانه های کم آبی چیست؟

اگر کودک دارای تب، اسهال یا استفراغ است و یا در طی یک روز گرم یا در طول فعالیت شدید فیزیکی دچار عرق شدیدی می‌شود، پرستار کودک به دنبال علائم کم آبی باشد. این علائم شامل:

  • چشمان گود رفته
  • دهان خشک و چسبنده
  • تحریک پذیری
  • خواب آلودگی یا سرگیجه
  • چند قطره یا بدون اشک گریه کردن
  • پوست خشک و سرد
  • کمتر از حد معمول ادرار کند یا پوشک نوزاد کمتر مرطوب باشد.
  • در نوزادان نقطه نرم (fontanelle) در بالای سر به نظر دچار گود رفتگی است.

مهم است پرستار کودک علائم اولیه کم آبی را بداند و در صورتی که کودک این علائم را دارد به سرعت واکنش نشان دهد.

هدف در درمان کمبود آب بدن، جایگزینی مایعات و بازگرداندن مایعات بدن به سطح عادی است.

کودکانی که دچار کم آبی خفیف به دلیل انجام فعالیت های زیاد شده اند احتمالا دچار تشنگی می شوند و باید هر مقدار که می‌ خواهند آب بخورند.

در نتیجه پرستار باید شرایط را فراهم کند تا کودک در یک نقطه خنک و سایه دار استراحت کند تا مایعات از دست رفته بدن او جایگزین شوند.

کودکان مبتلا به کم آبی خفیف تا متوسط ​​در اثر اسهال ناشی از یک بیماری  مثل التهاب معده و روده باید مایعات از دست رفته خود را جایگزین کنند. این عمل به عنوان بازیابی آب بدن شناخته می‌ شود.

این کار با دادن یک مایع ویژه به نام محلول آبرسانی دهان (ORS) به مدت ۳ تا ۴ ساعت انجام می شود. ORS  در بسیاری از فروشگاه های مواد غذایی و داروخانه ها بدون نسخه در دسترس است.

اگر کودک به خوبی به دهیدراسیون پاسخ دهد، پرستار کودک می تواند به تدریج جرعه های با حجم و فاصله بیشتر به کودک دهد. حتی کودکانی که استفراغ می کنند معمولا می توانند با این روش دهیدراسیون را انجام دهند، زیرا جرعه های کوچک و مکرر در بین دفعات مختلف استفراغ جذب می شوند.

یک نوزاد شیرخوار باید همچنان مورد مراقبت پرستار کودک قرار گیرد، حتی در حین دهیدراسیون، مگر اینکه مکررا استفراغ کند.

پرستار ORS  را در بین غذا دادن به نوزاد قرار دهد.

پرستار کودک دادن شیر خشک به کودک را حین دهیدراسیون متوقف کند، و این کار را به محض اینکه معده‌ نوزاد می تواند مایعات را حفظ کند و علائم کم آبی را نشان نمی‌ دهد، دوباره ادامه دهد.

پرستار کودک از دادن آب آشامیدنی، نوشابه، زنجبیل آلو، چای، آب میوه، دسر ژلاتینی (ژله) یا آبگوشت به کودک خودداری کند. چون ترکیب مناسب از شکر و نمک را ندارد و می توانند اسهال را بدتر کند.

کودکان بزرگتر می توانند از نوشیدنی های ورزشی استفاده کنند، اما برای کودکان و نوزادان مناسب ترین روش ORS است.

هنگامی که کودک دچار دهیدراسیون شد

پرستار کودک می ‌تواند از یک رژیم غذایی معمول از جمله شیر مادر، شیر خشک یا شیر استفاده کند.

به بعضی از کودکان دچار کم آبی وقتی که ORS داده می شود، بهبود نمی یابند؛

به خصوص اگر اسهال انفجاری دارند (اغلب خروج مدفوع با فشار و بسیار بلند هستند) و یا اگر مکرر استفراغ می ‌کنند.

هنگامی که به این دلیل کمبود مایع بدن کودک را نتوان جایگزین کرد، پرستار کودک ممکن است مجبور شود کودک را برای دریافت مایعات داخل وریدی و سرم (IV) به بیمارستان انتقال دهد.

اگر پرستار، کودک را در خانه مورد درمان دهیدراسیون قرار می‌دهد و احساس می کند که بهبودی نداشته یا کمبود آب بدن بدتر شده است، با پزشک تماس بگیرد یا کودک را به نزدیکترین اورژانس ببرد.

پرستاری از بچه در منزل

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
hasty safary

ویژگی های یک پرستار خوب برای پرستاری از کودک چیست؟

ویژگی های یک پرستار خوب برای پرستاری از کودک چیست؟

پرستاری کودک فردی است که کمک می کند کودک زودتر مستقل شود ولی شما باید او را بخوبی بشناسید. پرستار کودک که شب خواب است و بیدار نمی شود کافی است که مورد اطمینان باشد اما برای نوزادان و کودکانی که زیر پنج ماه که امکان دارد شب بیدار شوند باید کسی باشد که او را بشناسند و دوست داشته باشند. بیشتر بچه ها موقع بیدار شدن از خواب در صورت دیدن فرد غریبه وحشت زده شده و گریه می کنند.  

توجه داشته باشید برای پرستاری از کودک، پرستار باید بچه ها را دوست داشته و زبانشان را بفهمد و با آنها مهربان باشد. پس پیش از مشغول به کار شدن پرستار کودک را استخدام کنید و در خانه باشید و رفتارش را ببینید.

برای پرستار کودک خود بهتر است دفتر یادداشتی تهیه کنید و کارهای روزانه از قبیل ساعت خواب، شماره تلفن پزشک و همسابه برای مواقع ضروری، جای کهنه ها، لباس خواب و دیگر لوازم ضروری را در آن نوشته و برای درست و بهتر انجام شدن به پرستار بدهید.

پرستاری از کودک برای والدین چه مزایایی دارد؟

پدر و مادرانی که پرستار کودک دارند به دیگران هم توصیه می کنند چون دیگر نیازی ندارند از فامیل کمک بخواهند تا کودک آنها را نگهداری کند و همینطور دیگر مشکل رفت و آمد فرزند خود از مهد کودک را هم ندارند.

پرستار کودک برای پدر و مادرانی که صبح زود سر کار می روند گزینه خوبی است چون لباس کودک را می پوشاند و وسایل او را آماده می کند و بیرون می برد. و همینطور با داشتن پرستار فرزند در خانه می ماند و مطابق برنامه می خورد و می خوابد.

ویژگی های یک پرستار کودک برای پرستاری از کودک نوپا

برای مراقبت و نگهداری از کودک پرستار وظایفی دارد که باید به آن ها آشنا باشد و در صورت عدم این اطلاعات والدین باید این وظایف را برای او مشخص نماید. این وظایف عبارتند از:

  • داشتن نظم و زمان مشخص برای بازی به کودک
  • مراقبت های اولیه
  • الگوهای رفتاری مناسب برای فرزند

پرستار کودک باید الگوی مناسبی برای فرزند شما از نظر رفتاری باشد. همچنین به احساسات و اعصاب خود مسلط باشد چون کودکان رفتار اطرافیان خود را می بینند و آن را یاد گرفته و تکرار می کنند. والدین باید این موضوعات را به پرستار کودک توضیح بدهند. چون کودکان در سن پایین دوست دارند مثل اطرافیان رفتار کنند و از آنها تأثیرپذیر هستند، پس دقت داشته باشید الگوی رفتار مناسب پرستار بعنوان یک موضوع مهم است و روی شکل گیری شخصیت کودک موثر است.

کودکان دوست دارند مستقل باشند برای این موضوع پرستار را توجیه کنید خط قرمز رفتاری کودک شما چیست و به چه صورت کودک را به رعایت نظم مجبور سازد. تشویق کودک برای انجام کارهای درست موجب بالا رفتن اعتماد به نفس در کودک می شود.

پرستار روال خواب کودک را باید بداند چون خواب و غذا در رشد و سلامت بهتر کودک تأثیر بسزایی دارد همواره شرایط برای خواب و استراحت کودک مهیا باشد و یکی از نکته های مهم برای پرستاری از کودک همین مورد است.

پرستار کودک از روز اول کار باید برای استفاده از تلویزیون محدودیتی برای کودک اعمال کند تا اینکه بخواهد این عادت تماشای زیاد تلویزیون را از کودک دور نماید.

از مسئولیت های مهم پرستار تمیز نگه داشتن کودک است. شستن دست و صورت، عوض کردن پوشک و تمیز کردن بینی و گوش از این موارد است. در صورتی که پرستار شبانه روز باشد وظیفه حمام کردن و مسواک زدن هم به عهده او می باشد. هم چنین پرستار باید لباس کودک را قبل از خواب عوض نماید.

اهمیت تحصیلات برای پرستاری از کودک

پیش از اینکه پرستار کودک را انتخاب کنید با دقت به ویژگی های آن توجه کنید مثل داشتن تحصیلات پرستار که شرط لازم است ولی ضروری نیست. در صورتی که پرستار تحصیلات بالایی داشته باشید بهتر می تواند رابطه بین کودک و خود داشته باشد ولی کافی نیست. پرستار کودک باید دوره های کودک یاری و روانشناسی را گذرانده باشد همچنین دوره های کمک های اولیه هم لازم است.

 رفتار با نوزاد

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
hasty safary

پرستار سالمند آلزایمری

پرستار سالمند آلزایمری

کمک به بهداشت و مراقبت سالمند آلزایمری

پرستاری کمک به بهداشت و مراقبت شخصی از سالمند آلزیمری در مؤسسه مهرگان به صورت تخصصی انجام می شود و همواره سعی و تلاش این مؤسسه در این است که توانسته باشد بهترین خدمات را به خانواده سالمند ارائه نماید.

وظایف پرستار سالمند آلزایمری

  • استحمام کردن ،
  • لباس پوشاندن،
  • غذا خوراندن،
  • مسواک زدن دندانها،
  • توالت بردن،
  • آراستگی سر و وضع،

استحمام توسط پرستار سالمند آلزایمری

حمام کردن سالمند به صورت منظم 2 بار حداقل در هفته باید انجام شود. با این کار پرستار علاوه بر تمیزی ظاهر از مبتلا شدن به خطر عفونت پوست و قسمت تناسلی را کم می کند. حمام کردن به طور معمول برای سالمند سخت است برای این کار پرستار لوازم حمام را از قبل آماده کرده تا طی هر ساعتی که سالمند دوست داشته باشد حمام کند.

لباس پوشاندن توسط پرستار سالمند آلزایمری

پرستار سعی می کند تا جایی که ممکن است کمک کند که خود سالمند لباس بپوشد ولی در صورتی که سالمند این توانایی را نداشته باشد توسط پرستار لباس پوشانده می شود. پرستار سعی می کند تصمیم گیری برای سالمند کم باشد تا دچار سردرگمی و گیجی کمتری شود. و از لباس هایی برای سالمند استفاده شود که راحت باشد و در صورتی که لباس لباس پوشید از سر را دوست نداشته باشد از لباس های زیپ دار استفاده شود.

غذا خوراندن توسط پرستار سالمند آلزایمری

می توان گفت سخت ترین مسئله پرستار غذا خوراندن به است. سالمند بیمار امکان دارد یادش برود که چه وقت غذا خورده اند و یا غذایی که در دهان دارند بیرون بریزند و یا حتی نحوه استفاده از قاشق و چنگال را یادشان رفته باشد. مسئله دیگری که امکان دارد پرستار با آن مواجه شود. پرستار برای کمک کردن به سالمند از یک برنامه غذایی منظم استفاده می کند و در هر نوبت غذایی تنها یک نوع غذا به سالمند می دهد تا گیج نشود در صورتی که سالمند بیمار بخواهد غذا را با دست بخورد اجازه این کار را به او بدهد چون تغذیه مناسب و کافی مهمتر است و هر هفته  وزن سالمند را کنترل نماید.

مسواک زدن دندانها توسط پرستار سالمند آلزایمری

برای بیشتر سالمندان آلزایمری مسواک زدن کار سختی است. در صورتی که سالمند از دندان مصنوعی استفاده می کند هر شب پرستار دندان را تمیز می کند که لثه ها دچار بیماری نشوند پرستار دقت می کند که زبان و لثه دچار زخم نباشد و در صورت بروز هر نوع زخمی باید به پزشک اطلاع داده شود.

توالت بردن توسط پرستار سالمند آلزایمری

پرستار دفعات برای ادرار یا اجابت مزاج را یادداشت می کند. اگر بیمار بی اختیار ادرار و یا مدفوع است حتما با پزشک باید مشورت کنید و سعی کنید مصرف مایعات را قبل از خواب محدود کنید. به طور معمول نگهداری از سالمند بیماری که مشکل بی اختیاری ادرار یا مدفوع  را طی روز دارد بسیار سخت است.

آراستگی سر و وضع توسط پرستار سالمند آلزایمری

پرستار سعی و تلاش می کند که سر و وضع سالمند آراسته و مرتب باشد و بخاطر اینکه کارها راحت تر صورت بگیرد برای خانم ها یک مدل بستن موها را انتخاب می کند و برای آقایان از ریش تراش برقی استفاده کرده که خطر کمتری نسبت به تیغ دارد. همچنین مراقب ناخن های سالمند بوده و به وقت آنها را کوتاه می کند.

سالمند بیمار امکان دارد مشکلاتی در هماهنگ بودن عضلات و حفظ تعادل داشته باشد که این ها به خاطر مصرف بعضی داروها ایجاد می گردد.

برای جلوگیری از سقوط سالمند پرستار سالمند سعی می کند که همواره:

  • پله ها نرده های مطئمن باشد.
  • پا دری ها به طوری باشد که سالمند لیز نخورد.
  • درجه دمای آب گرم حمام طوری تنظیم شود که سالمند دچار سوختگی نگردد.
  • در حمام و توالت از نرده های محافظ برای تعادل سالمند استفاده شود.
  • پرستار وسایل تیز و برنده آشپزخانه را دور از دسترس سالمند قرار می دهد.
  • پرستار مواد خطرناک شوینده و داروها را از دسترس سالمند دور می نماید

از مهم ترین نکاتی که پرستار سالمند آلزایمری باید رعایت کند این است که وقتی با سالمند بیرون از منزل می روید حتما یادداشتی که روش نام ومشخصات و بیماری او است را بنویسد و در جیبش بگذارد تا در صورتی که سالمند گم شود پلیس بعنوان راهنما از این یادداشت استفاده کند.

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
hasty safary

چگونه یک پرستار بچه قابل اعتماد می توانیم پیدا کنیم؟

چگونه یک پرستار بچه قابل اعتماد می توانیم پیدا کنیم؟

چگونه یک پرستار بچه قابل اعتماد می توانیم پیدا کنیم؟ اولویت مهم برای والدین، امنیت فرزندان است. هر پدر و مادری که بخواهد فردی مثل یک پرستار بچه را وارد دایره اعتمادش کند، به بررسی و تحقیق نیازمند است. چون که یک پرستار به طور دقیق وقتی که در کنار بچه است که پدر و مادر حضور ندارند و احتمال هرگونه خطر و سوء استفاده ای وجود دارد.

در این مقاله به بحث و بررسی چند مورد از مسایلی که پدر و مادران باید قبل از استخدام کردن یک پرستار آنها را در نظر بگیرند، اشاره می کنیم:

والدین بهتر است قبل از استخدام پرستار بچه نکات را یادداشت کنند:

آیا این پرستار بچه می تواند از همه بچه های شما با رده های سنی متفاوت مراقبت کند؟ شما در هفته چند روز به حضور پرستار نیاز دارید؟ آیا او باید کارهای خانه مثل آشپزی و یا شستن ظروف را هم انجام دهد؟

و در نهایت محاسبات مالی است که باید حتما برای نگهداری و مراقبت از بچه توسط پرستار در نظر گرفته شود.

شما می توانید با مراجعه به مؤسسه مهرگان که خدمات پرستاری نوزاد، سالمند، بیمار و کودک را ارائه می دهند، از پرستاران متخصص و با تجربه این موسسه بهره مند شوید.

مصاحبه ای با پرستار بچه داشته باشید

امکان دارد به روش های مختلف نسبت به پرستار بچه آشنایی پیدا کنید، ولی هیچ کدام از آنها به اندازه صحبت کردن رو در رو با پرستار بچه و مطرح کردن مسایل مورد نظر تان، ذهن شما را آرام نمی کند.

این مکالمه به شما این فرصت را می دهد که بتوانید شخصیت پرستار را نسبت به توقعات شما حدودی بررسی کنید و ببینید که آیا او می تواند پرستار بچه قابل اعتمادی برای فرزند شما باشد؟

برنامه ریزی های مناسبی را بر اساس نیازها و شرایط خانواده و فرزندتان انجام دهید و از پرستار بخواهید که آنها را به خوبی در نظر بگیرد.

در نظر داشته باشید که همواره با پرستار با صراحت صحبت کنید.

همچنین، زمان هایی را برای بررسی کار پرستار و رفتار او با فرزند تان را در نظر بگیرید و نسبت به آن بی توجه نباشید.

در پایان هر گونه مشاوره و یا سوالی در مورد پرستار کودک، بیمار، سالمند و نوزاد داشته باشید، می توانید با مؤسسه مهرگان تماس حاصل نمایید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
hasty safary

روشهای تولید قند

روشهای تولید قند

قند به دو روش زیر تولید می گردد:

1- قند حبه:

نخست شکر،کمی آسیاب شده و با افزدن بخارآب به آن در قالب های مخصوص پرس و بصورت مکعب درمیآید تا پس از عبور از تونل خشک کن بسته بندی گردد (متاسفانه در مواردی از ماده بلانکیت جهت سفید کردن قند استفاده می گردد که برای سلامت افراد به شدت مضر و باعث جذب بیشتر قند خون و در نهایت دیابت و همچنین بروز اختلال در دستگاه گوارش با تاثیر بر پرزهای معده و روده و زمینه‌ساز سرطان‌های گوارشی، بروز برخی اختلالات استنشاقی، پوستی و چشمی می گردد).

2- قند کله:

به دوگونه پخت و پرس تولید شود.

الف: قند کله به روش پخت (سنتی): در این روش در مرحله پخت یا آماده شدن چاشنی ابتدا برای جوشیدن محلول آب شکر، محلول در معرض حرارت زیاد و مستقیم قرار میگرد که این عمل باعث زرد شدن چاشنی می گردد که متاسفانه معمولا تولید کنندگان این نوع قند جهت سفید شدن قند ، مقداری بلانکیت به چاشنی اضافه می کنند که برای انسان بسیار مضر است و باعث جذب بیشتر قند خون می گردد که در نهایت دیابت را به همراه خواهد داشت، پس از این مرحله چاشین داخل قالب های مخروطی شکل ریخته شده و در دستگاه سانتریفوژ قرار میگیرد تا شیره های اضافی آن خارج گردیده و پس از آن جهت خشک شدن داخل گرم خانه میشود تا قند خشک گردیده و آماده مصرف گردد.

ب: قند کله به روش پرس: این قندها که همان قندحبه است مستقیما از شکر خالص تولید می شود. شکر را ابتدا پودر کرده و با افزودن بخارآب ، داخل قالب هایی از جنس تفلون و بشکل مخروط (شبیه قندکله)پرس میکنند. قند کله پرس شده پس از خروج از قالب داخل گرمخانه برای خشک شدن قرار میگیرد. سطح انتهایی این قندها کاملا صاف میباشد، درصورتی که در قندکله تولید شده بروش پخت بعلت سانتریفیوژ شدن و خروج شیره قند،کمی تورفتگی دارد. از طرفی طعم قندکله پرسی همان طعم شکر بوده و باخوردن و مقایسه طعم به راحتی می توان آنرا از قندکله پخت شده تمیز داد. این قند معمولا از قندکله پخت شده تیره تر می باشد.قندکله پرس شده را پس از خشک شدن خردکرده و بعنوان قند شکسته در بازار عرضه میکنند. (متاسفانه در مواردی از ماده بلانکیت جهت سفید کردن قند استفاده می گردد که برای سلامت افراد به شدت مضر و باعث جذب بیشتر قند خون و در نهایت دیابت و همچنین بروز اختلال در دستگاه گوارش با تاثیر بر پرزهای معده و روده و زمینه‌ساز سرطان‌های گوارشی، بروز برخی اختلالات استنشاقی، پوستی و چشمی می گردد).

روش تولید قند کله شکسته دلوین:

قند دلوین به روش پخت تهیه می گردد و تفاوت اصلی آن در مرحله پخت یا آماده شدن چاشنی آن است در این روش نخست محلول آب شکر چند مرحله فیلتر شده(یازده مرحله) و آنگاه پخت در محیط خلاء انجام میگیرد بنابراین چاشنی در درجه حرارت پایین تر(حدود 80 درجه سانتیگراد) آماده و در قالبهای آلمینیومی مخروطی شکل تخلیه می شود. در این روش چون چاشنی در درجه حرارت پایین تر آماده شده، رنگ آن تغییر نکرده و سفید (همرنگ شکر استفاده شده) باقی میماند.

علاوه بر این با فیلتر شدن محلول آب و شکر، کوچکترین ناخالصی از آن جدا شده و چاشنی کاملاً تمیز وارد قالب میشود. پس از کمی سرد و سفت شدن چاشنی، جهت خارج کردن شیره از داخل قند و ایجاد حالت اسفنجی، قالبهای قند را داخل دستگاه سانتریفوژ گذاشته و با استفاده از نیروی گریز از مرکز، شیره سفید رنگ از سر کله قند خارج می گردد در این صورت ثابت بودن سرعت، با افزایش مدت زمان چرخش سانتریفیوژ، مقدار بیشتری شیره خارج و قند اسفنجی تر می شود تا هم زودتر خشک شده و هم دارای قابلیت استفاده بهتر بخصوص برای صرف چای باشد. پس از سانتریفیوژ، قند کله از قالب ها خارج و جهت خشک شدن داخل گرم خانه می شود.

درجه حرارت گرم خانه و زمان نگهداری قندها، ارتباط مستقیمی با هم داشته و معمولا درجه حرارت بین 60 تا 80 درجه بوده و زمان نگهداری از 12 تا 20 ساعت متغیر است در این حالت قند تقریباً خشک شده و پوسته آن نیز زرد نمی گردد، قند کله تولید شده به این روش دارای طعم و مزه بهتر بوده و معمولاً شیرین تر است و طبع ایرانی بیشتر آن را می‌پسندد (ما در مراحل تولید از هیچگونه موادی افزودنی مانند بلانکیت و غیره استفاده نمی کنیم) در آخر نیز توسط دستگاههای اتوماتیک قند کله خرد شده و در بسته بندی های مختلف بسته بندی میگردد. لازم به ذکر است کلیه مراحل تولید بصورت کاملاً مکانیزه و بهداشتی انجام می‌پذیرد.

قند بسته بندی

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
hasty safary

۴ مورد از خطرات جدی شکر برای سلامتی

۴ مورد از خطرات جدی شکر برای سلامتی [چقدر بخوریم ضرر ندارد]

بعضی از قبایل آریائی  از سال ۴۵۰ میلادی اقدام به تربیت زنبور عسل نموده اند و قبل از این تاریخ عسل ثمره زنبورهای وحشی جنگلی بود و آلمانی ها بودند که از تخمیر عسل نوعی آشامیدنی نام مت تهیه می کردند.

تا قرن اول میلادی شواهد تاریخی نشان می دهد که موضوع شکر و نیشکر در دنیای قدیم به درستی شناخته شده نبود،زیرا یکی از طبیبان یونانی می نویسد: در هندوستان یک نوع عسل وجود دارد که از نی تولید می شود،شکل ظاهری آن مانند نمک طعام است و زیر دندان مانند نمک خرد می شود!

سربازهای جنگ های صلیبی به شکر،نام نمک شیرین را داده بودند و از آن به عنوان سوغات استفاده می کردند.

یک طبیب یونانی می نویسد:

نمک هندی از حیث رنگ و سختی مانند نمک طعام است و  از حیث طعم به عسل شباهت دارد.

از قرن دوم میلادی به بعد شکر را شناخته و محل تولید آن را هندوستان می دانستند.بررسی تاریخی نشان می دهد که ایرانیان از نخستین اقوامی بودند که شکر را می شناختند و حتی حدود ۳۳۲ سال قبل از میلاد مسیح،هنگام حمله اسکندر به ایران مورد استفاده  بوده است.همچنین سوابقی از کاربرد واژه شکر در زبان پهلوی و نوشتارهای دوره ساسانیان وجود دارد.

نیشکر یک گیاه منطقه ای گرمسیری است که منشاء آن در گینه نو یافت شد و به تدریج در جزایر اقیانوس آرام و هند پخش شد.اولین تولید کننده شکر از نیشکر هندی ها بودند که در حقیقت ابتدا نیشکر را می جویدند و شیرینی آن را خارج می کردند.

کشورهایی که دارای آب و هوای گرم هستند مثل هند،برزیل،چین،استرالیا و مکزیک تولیدکنندگان معروف این نوع شکر(از نیشکر)هستند.جالب است بدانید بهترین کیفیت این نوع شکر مربوط به آمریکای لاتین و سواحل کارائیب است.

شکری که از چغندر قند به دست می آید مربوط به مناطق با آب و هوای سرد است.شمال غربی و شرق اروپا،شمال ژاپن و اغلب مناطق آمریکا به خصوص کالیفرنیا تولید کننده این نوع شکر هستند.

در ایران در قرن اول هجری تولید شکر از نیشکر در خوزستان معمول بوده و کارگاه های متعدد شکرسازی در آن منطقه وجود داشته است،ابن حوقل سیاح و جغرافیدان عرب در سال ۳۳۱ هجری در کتاب خود به کشت نیشکر در مناطق مختلف خوزستان اشاره می کند.نیشکر در اواخر قرن اول هجری از ایران به مصر و از آنجا به طرابلس و در نیمه اول قرن دوم به اسپانیا و سایر مناطقی که در آن زمان زیر سلطه مسلمین بود منتقل می شود.مهاجرت صنعتگران ایرانی به خصوص تولید کنندگان خوزستانی شکر به مناطق مذکور موجب توسعه صنعت تولید شکر از نیشکر در آن نواحی گردید،به طوری که پس از مدتی شکر سفید مصری رقیبی برای شکر و قند پارسی شد.در اواخر قرن چهارم هجری(دهم میلادی)نیشکر از اسپانیا به جزایر سیسیل ایتالیا راه یافت.

در طول جنگ های صلیبی اروپائیان به تدریج  با دانش،فرهنگ و علوم شرق و از جمله کشت و صنعت نیشکر آشنا شدند و نسبت به توسعه و تکامل آنها اقدام کردند.سپس ۵۰۰ سال قبل از میلاد،فرآیند تهیه شکر توسط تبخیر مایع نیشکر ایجاد شد و روش های تصفیه آن و آسیاب کردن و پودینگ کردن آن خیلی زود گسترش یافت و بعد از قرن ۱۸ تولید مکانیزه آن انجام شد.در سال ۱۵۷۰ میلادی اولین کارگاه تصفیه  شکر خام حاصل از نیشکر در اروپا تاسیس شد.

در سال ۱۷۴۷ اندریاس مارگراف شیمیدان آلمانی به وجود شکر در چغندر قند پی برد.وی پس از قطعه قطعه کردن و خشک کردن چغندر قند در شهر کونرن در کشور اروپایی پروس در آن زمان شروع به کار کرد.در سال ۱۸۱۱ بنژامین دلسرت۱ نخستین کله قند کارخانه قند سازی خود را ساخت و از ناپلئون نیز خواست که پنج مدرسه شیمی قندسازی تاسیس کند که یک سال بعد ۴۰ کارگاه قند سازی در فرانسه پایه گذاری شد.

ایران علی رغم سابقه تاریخی درخشان در تولید قند و شکر سال های سال در این زمینه دچار رکود شد.در سال ۱۲۷۴ هجری شمسی با راه اندازی اولین کارخانه تولید قند و شکر از چغندر در منطقه کهریزک تلاش مجددی در این راستا به وجود آمد.این کارخانه با همکاری یک شرکت بلژیکی تاسیس شد و موجب متداول شدن کشت چغندر قند گردید،اما متاسفانه کارخانه مذکور در سال ۱۲۷۸ هجری شمسی به علت سیاست های دولت روسیه که قیمت قند صادراتی خود به ایران را کاهش داده بود تعطیل شد.احتمال دارد که در آن زمان بروز شایعات عوام فریبانه در میان مردم در مورد مصرف قند نیز در این رویداد موثر بوده است.

گرچه در سال ۱۳۰۹ هجری شمسی کارخانه کهریزک بازسازی و مجددا راه اندازی شد ولی ادامه کار آن دیری نپایید.از حدود سال ۱۳۱۱ به تدریج کارخانه های قند در مناطق مختلف ایران تاسیس شدند به طوری که هم اکنون حدود ۳۴ کارخانه از چغندر قند و ۵ کارخانه از نیشکر کار تولید قند و شکر را انجام می دهند.

از زمانی که محصولات شکر گسترده شد،مصرف آن به میزان ۲۰ درصد افزایش یافته است.در رستوران ها و مجالس انواع نوشیدنی های شیرین،بستنی،شیرینی و شکلات سرو شده که در آنها استفاده چشمگیر از شکر محسوس است .

طبق مطالعات انجام شده،اثرات شکر بر چاقی،بیماری های قلبی،دیابت،پوسیدگی دندان و… مورد بررسی قرار گرفته که به ذکر نکاتی از آن می پردازیم.

● شکر و چاقی

بر اساس نظر انجمن شکر در آمریکا هر گرم شکر معادل یک گرم کربوهیدرات یا پروتئین یعنی چهار کالری انرژی تولید می کند،با این تفاوت که شکر غذا نیست بلکه به غذا افزوده شده و با غلظت بالاتری استفاده می شود.( هر یک پیمانه ۴ گرمی شکر ۱۶ کالری دارد)معمولا غذاهای شیرین چون اغلب با چربی همراه می باشند،کالری بالایی دارند و در نتیجه مصرف آن ها باعث افزایش وزن به ویژه تجمع چربی ها در ناحیه شکم شده و با سایر خطرات همراه است.همچنین مصرف زیاد قند و شکر،مقدار انسولین خون را افزایش داده و منجر به افزایش ذخیره کربوهیدرات و چربی در بدن می شود.

به عنوان یک اصل برای جلوگیری از چاقی مصرف غذاها با دانسیته کالریکی پایین توصیه می شود.زیرا علاوه بر ارزان و در دسترس بودن از ازدیاد وزن نیز جلوگیری می کند.از طرفی تغییرات وزن با تغییرات سن و جنس نیز مرتبط است.برای مثال میزان فعالیت انسان با افزایش سن کمتر می شود و در نتیجه دریافت کالری باید محدود گردد.

به طور کلی اگر میزان کالری ماده غذایی مد نظر قرار گیرد مصرف شکر به اندازه ایجاد طعم و مزه دلپذیر در ذائقه مانع ندارد.

● شکر و بیماری های قلبی

طیق نظر سازمان غذا و دارو آمریکا مصرف کربوهیدرات ها از جمله ساکاروز می تواند با افزایش تری گلیسیرید(چربی)خون همراه باشد که باعث تصلب شرایین و بیماری قلبی می شود.البته در این میان،خصوصیات ژنتیکی نیز باید در نظر گرفته شود.بنابراین به منظور دستیابی به سلامت قلبی،رژیم سرشار از کربوهیدرات های پیچیده و خصوصا فیبر و مصرف کمتر کربوهیدرات های ساده توصیه می شود.رژیم های سرشار از غذاهای پر فیبر دارای مقدار فراوانی از ریز مغذی ها و فیتوکمیکال ها هستند و از بالا رفتن سطح کلسترول خون نیز جلوگیری می کنند.

● شکر و دیابت

مصرف کربوهیدرات ها به ویژه شکر باعث افزایش سطح  انسولین می شود.این امر خصوصا در مردان مسن و زنان یائسه چاقی که مجموعه علایم خطرناکی با نام سندروم ایکس۵ را دارند(شامل افزایش انسولین و افزایش مقاومت نسبت به آن،افزایش تری گلیسرید،افزایش اسید اوریک،فشار خون بالا و کاهش کلسترول خوب خون یا همان HDL)می تواند احتمال ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی-عروقی را افزایش دهد.

● شکر و پوسیدگی دندان

دندانپزشکان معمولا در مورد آثار مصرف کربوهیدرات ها به خصوص قندهای ساده بر دندان،به بیماران خود هشدار می دهند.دریافت کربوهیدرات ها با پوسیدگی دندان ها و ایجاد حفره های دندانی رابطه مستقیم دارد.البته نشاسته و سایر کربوهیدرات های کمپلکس(پیچیده)به دلیل اینکه در دهان تخمیر نمی شوند زیان کمتری دارند.ولی شکر و غذاهای غنی از آن(مثل تافی،آب نبات،کارامل…)وقتی به سطح دندان می چسبند ،منبع غذایی باکتری هایی که در حفره های سطح دندان اجتماع کرده اند را فراهم می کنند و سپس دکستران۶ تولید می کنند که توسط باکتری های دیگر به ماده ای اسیدی تبدیل می شود که مینای دندان و ساختار زیرین آن را تخریب می کند،در نتیجه خطر پوسیدگی زیاد می شود.رعایت بهداشت دندان ها،فلوئوریده کردن آب و استفاده از پاک کننده ها،به ویژه بین وعده های غذایی مثل سیب و هویج از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.

سایر مواردی که درباره شکر ذکر شده و در دست مطالعه و بررسی است عبارت است از اثر بیش فعالی در کودکان،تاثیر بر عملکرد لوزالمعده و کبد و در نتیجه تاثیر بر هورمون های بدن،افزایش علائم سندروم پیش از قاعدگی و افزایش ترس و اضطراب.

● جانشین شدن مواد مغذی با شکر

معمولا این طور استنباط می شود که تنقلات شیرین(آب نبات ها،نوشیدنی های شیرین،بیسکویت،دسرها …)باعث مصرف کمتر میوه ها،سبزی ها و به طور کلی ویتامین و مواد معدنی می شود.این مسئله در میان نوجوانان اهمیت بیشتری می یابد.برای مثال آنها نوشیدنی های شیرین(نوشابه ها،شربت ها)را تا دو برابر بیشتر از شیر مصرف می کنند که این مساله خصوصا در دختران باعث کاهش دریافت کلسیم و افزایش خطر بیماری هایی چون پوکی استخوان،دیابت،بیماری قلبی…می شود.

مطالعات نشان داده که افزایش مصرف شکر باعث کاهش دریافت ویتامین های B6 ،Eتیامین و نیاسین شده و منجر به کاهش دریافت آهن و روی نیز می شود.

● چه میزان شکر مصرف کنیم؟

براساس نظریه سازمان غذا و داروی آمریکا،مصرف شکر به ۶ قاشق مرباخوری در روز باید محدود شود.یعنی حدود ۶ تا ۱۰ درصد کالری به شکر و مواد حاوی آن اختصاص یابد.اگر میزان انرژی ۱۶۰۰ کالری است تا ۶ پیمانه ۵ گرمی و اگر ۲۲۰۰ کالری است تا ۱۲ پیمانه ۵ گرمی.(از تقسیم وزن شکر بر حسب گرم به ۴ تعداد پیمانه ۵ گرمی به دست می آید)ولی اخیرا مصرف شکر و فرآورده های آن در میان آمریکایی ها به حدود روزانه ۲۰ پیمانه ۵ گرمی افزایش یافته است.

به طور کلی در صورتی که تناسب و تعادل بین دریافت کالری و مصرف کالری رعایت گردد،شکر مشکلی ایجاد نمی کند.اما مصرف بی رویه و یا زیاده روی در مصرف می تواند در افزایش بیماری های قلبی و عروقی،دیابت و در نهایت کاهش طول عمر نقش داشته باشد.

شکر بسته بندی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
hasty safary

انواع قند، تاریخچه و فرایند تولید آن

انواع قند، تاریخچه و فرایند تولید آن

تهیه شکر جامد در شمال هندوستان، ۳۰۰ سال پس از میلاد مسیح رواج یافته و شکری که از این طریق بدست می آید Cuda یا Cur نامیده می شود. شکر Cuda ، شکر تصفیه نشده ای است که بعدها توانستند آن را تصفیه کرده و قند سفید تولید نمایند.

تاریخچه صنعت قند در ایران

ایرانیان در زمان ساسانیان توانستند طبق طرق فنی از نیشکر، قند و شکر استخراج و آن را تصفیه نمایند. قند سازی از نیشکر تا قرن چهارم هجری در خوزستان رایج بوده است اما زراعت نیشکر و صنعت قند سازی از نیشکر در سرزمین خوزستان چنان از بین رفت که نه فقط اثری از آن باقی نماند، بلکه چندین قرن، منطقه فاقد زراعت نیشکر شد. تا اینکه از سال ۱۳۱۶ به تدریج قلعه های نیشکر را از جاوه و مصر وارد کردند و در سال ۱۳۲۰ بیش از ۳۰۰ هکتار نیشکر در نقاط مختلف خوزستان به طور آزمایشی کشت گردید و سرانجام در سال ۱۳۳۸ اولین کارخانه قند در هفت تپه تاسیس شد.به تدریج با توسعه سطح کشت نیشکر و ایجاد مناطق تولید، دومین کارخانه قند از نیشکر در سال ۱۳۵۳ در کشت و صنعت کارون تاسیس یافت. در ایران صنعت تولید قند از چغندر مانند نیشکر سابقه طولانی ندارد و به سال ۱۲۷۵ که اولین کارخانه قند چغندر در کهریزک تهران تاسیس شد مربوط است و سال ها بعد کارخانه های قند کرج، مرودشت، اسلام آباد، ورامین، قائم شهر، آبکوه و میاندوآب تاسیس شد.

انواع قند

قند از هر نوع که باشد از نظر کیفیت غذایی دارای ارزش واحد است ولی از نظر طعم و مزه دارای کیفیتی متفاوت است و از این رو برای تامین سلیقه مصرف کنندگان انواع قند به بازار عرضه می شود.

قند کله

قندی است که از شکر سفید و به اشکال منظم در قالب های مخروطی بدست می آید و بنا به احتیاج و مصرف باید شکسته شود.

قند حبه

کریستال های شکر سفید گرم و مرطوب که به طور اتوماتیک در طاس های قالبی و مکعبی پرس و خشک می شود.

قند مایع و انواع آن

به شربت غلیظی گویند که از چغندر یا نیشکر بدست آمده باشد.

قند مایع ساکارزی: این نوع قند مایع از حل کردن شکر سفید چغندری یا نیشکری در آب بدست می آید که در نهایت آن را پاستوریزه، ذخیره و بسته بندی می نمایند.فند مایع اینورت: این نوع قند، مخلوطی از قند گلوکز و فروکتوز می باشد که مشخصات آن بر حسب سفارش مصرف کننده متفاوت است. قند مایع بدست آمده از خرما یا انگور، نمونه طبیعی این نوع قند است. قند مایع اینورت خوش طعم تر از قند مایع ساکارزی است. قند مایع گلوکزی: که به نام دکستروز معروف است از نشاسته ذرت، سیب زمینی و آرد گندم یا جو ساخته می شود.

ویژگی های قند کله

قند کله باید عاری از مواد خارجی و هر گونه بو باشد، دارای استحکام و سفتی مطلوب بوده و پوک نباشد. همچنین دارای مزه مخصوص به خود (مشابه مزه شکر) باشد.

فرآیند تولید قند کله

ماسکوئیت یا شکر که برای تهیه قند مصرف می شود باید کاملاً تصفیه شده و عاری از هرگونه مواد رنگی و خارجی باشد تا قندی که تولید می شود کاملاً سفید و قابل عرضه به بازار باشد. برای این امر ابتدا شکر سفید را درون استوانه هایی که مجهز به مخلوط کن می باشد ریخته و با آب کاملاً  تمیز مخلوط و حل نمایند به طوری که شربت غلیظی بدست آید. در اغلب موارد حدود ۱/۰ گرم آهک به هر ۱۰۰ لیتر این شربت غلیظ اضافه می کنند تا از تخمیرهای احتمالی و اینورت شدن ساکارز جلوگیری نمایند، سپس این شربت را از صافی های پرسی و مکانیکی عبور داده و برای این که شربت کاملاً تصفیه شده ای بدست آید، این شربت را از ذغال فعال عبور می دهند و عمل رنگ بری را انجام می دهند.

پس از آن شربت محلول قند به دیگ پخت قند رفته و در آنجا حرارت دیده و بریکس آن بالا رفته و دوباره شوک داده می شود تا کریستال ها تشکیل شود، سپس آن را سرد می کنند و هر بار پس از سرد شدن ماسکوئیت را وارد قالب ها می کنند، قالب دارای شکل مخروط بوده که ته آن سوراخ می باشد. شربت قند را به داخل قالب ها ریخته و پر می نمایند سپس به مدت ۴-۳ ساعت در گرم خانه می گذارند، درجه حرارت گرم خانه در حدود  ۱۰۰ درجه سانتی گراد می باشد تا حباب های هوا از مایع خارج شود و پخت حالت یکنواخت پیدا کند، سپس قالب ها را وارد سردخانه نموده و درجه حرارت آنها به ۳۵-۲۵ درجه سانتی گراد می رسد. پس از آن قالب ها در دستگاه های سانتریفوژ چیده می شود و در حدود ۲۰ دقیقه این عمل در ۶۰ دور دقیقه ادامه می یابد و در این مرحله پس آب قند از طریق سوراخ ته مخروط قالب قند خارج گشته، قالب ها را از جا در آورده و به گرم خانه منتقل می کنند و به مدت ۱۷ ساعت در دمای ۶۵ درجه سانتی گراد نگهداری می نمایند تا خشک شده و برای بسته بندی آماده گردد.

فرآیند بسته بندی

هر قند کله باید دارای پوششی از کاغذ یا پلاستیک مناسب و تمیز باشد. موادی که برای بسته بندی به کار می رود باید تمیز، خشک و عاری از هر گونه آلودگی باشد. شیوه بسته بندی باید طوری باشد که حتی الامکان قند بسته بندی شده در کارتن و کیسه، کمترین اصطحکاک را داشته و سبب خرد و خاکه شدن قند نشود.

قند حبه

اگر هدف تهیه قند حبه باشد، محتویات دیگ پخت را به داخل سردخانه قند حبه تخلیه نموده، آن را سانتریفوژ کرده و شکر حاصله از سانتریفوژ قند حبه به طرف پرس های مربوطه هدایت می شود. در پرس های قند حبه، شکرهای مرطوب فشرده شده به شکل قند حبه و در صورت علاقه مندی به اشکال دیگر می آید.

خرید قند بسته بندی

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
hasty safary

تاریخچه شکر در ایران

تاریخچه شکر در ایران

ریشه لغوی شکر به کلمه ساکارا مربوط می شود که در زبان سانسکریت به گیاه نیشکر اطلاق شده است. طبق شواهد تاریخی، ایرانیان از نخستین اقوامی بودند که شکر را می شناختند و حتی از حدود 332 سال قبل از میلاد مسیح در ایران مورد استفاده بوده است. همچنین سوابقی از کاربرد واژه شکر در زبان پهلوی و نوشتار های دوره ساسانیان وجود دارد.  شکر غالباً از دو گیاه نیشکر (CANE) و چغندر قند (Sugar beet) به دست می آید، ولی سابقه کشت نیشکر بسیار طولانی بوده و به چند هزار سال قبل از میلاد در جزایر جنوب شرق آسیا بر می گردد، در حالی که سابقه کشت چغندر قند طولانی نیست.

چغندرقند گیاهی است  خواستار شرایط آب و هوای مناطق معتدله، ولی به علت سازگاری بالای اکولوژیکی، در شرایط متنوع اقلیمی توسعه یافته است. به طوریکه امروزه به استثنای استرالیا در 5 قاره جهان کشت می شود. برای اولین بار در سال 1747 میلادی شیمیدان معروف آلمانی آندراس مارگراف (A.S.Margraf) پی برد که در ریشه چغندر علوفه ای، قندی شبیه قند نیشکر وجود دارد. وی با استخراج قند به روش عصارهگیری الکلی از گیاه چغندر قند توانست یکی از بزرگترین کشفیات علمی آن زمان را به نام خود ثبت نماید. پس از مرگ مارگراف، دستیار و شاگرد او بنام فرازکارلآشارد (F.C,Achard) در سال 1801 میلادی اولین کارخانه قند را تأسیس نمود. در ایران، در قرن اول هجری تولید شکر از نیشکر در خوزستان معمول بوده است. کارگاه های متعدد شکر سازی در آن منطقه وجود داشته است.

تاریخچه تجارت نیشکر نشان می دهد که ایرانیان از نخستین اقوامی بودند که هزاران سال پیش توانستند شکر متبلور سفید را بصورت جامد از نیشکر بدست آورده، آن را به عنوان کالای تجاری به بازار عرضه کنند. تلاش برای کشت نیشکر در ایران در سال 1338 با احداث اولین واحد بزرگ کشت و صنعت نیشکر در هفت تپه در خوزستان، آغاز به کار کرد .در سال 1274 هجری شمسی راه اندازی اولین کارخانه تولید قند و شکر از چغندر در منطقه کهریزک صورت گرفت. از حدود سال 1311 بتدریج کارخانه های قند در مناطق مختلف ایران تاسیس شدند و هم اکنون حدود 34 کارخانه از چغندر قند و 5 کارخانه از نیشکر تولید قند و شکر را انجام می دهند.

خرید شکر بسته بندی

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
hasty safary